Ортодонтът инфлуенсър Евангелос Виазис (Evangelos Viazis): Целта ми е всеки човек да може да се усмихне максимално бързо

SOFIA, BULGARIA, November 20, 2022 /EINPresswire.com/ — Първият въпрос, който интересува както млади, така и по-възрастни пациенти, когато им предстои да се включат в процеса на ортодонтско лечение, е винаги стереотипен и вечно един и същ. “Кога ще ми свалят брекетите?” Този въпрос сам по себе си в продължение на много години бе свързан с негативни преживявания и създаваше негативна психологическа нагласа у пациента. И това е така, защото в миналото се е смятало за даденост, че едно ортодонтско лечение ще продължи 2, 3 или дори повече години.

Така че, ако някой ви каже, че сега е възможно ортодонтското лечение да бъде завършено за много кратко време, толкова кратко, че в много случаи времето за лечение може да бъде около 100 дни, бихте ли повярвали? Определено не. И ако някои от вас вярват в това, със сигурност биха очаквали, че през краткия период от време, в който ще продължи ортодонтското лечение, ще трябва да преминат през много трудно изпитание с болки и страдания. Това е естествено да се мисли. Как е възможно едно ортодонтско лечение, което преди е траело две или повече години и многократно е включвало болки и неприятни преживявания, сега да бъде извършено за много по-кратко време и сравнително безболезнено?

От друга страна, нито един лечебен процес в организма не продължава дълги години. Една рана например заздравява за няколко дни, докато за възстановяването на счупен крак със сигурност не са необходими две или повече години. Истината е, че времето за възстановяване на счупена кост не надхвърля 60 до 90 дни. При движението на зъбите костта около тях се разгражда и възстановява, за да може зъбите да се движат. Тази функция може да се разглежда като аналогична на разграждането (чрез счупване) и възстановяването на счупен крак. Така че защо ортодонтското движение отнема години? Човешкият организъм е този, който ще ни посочи процеса, чрез който премества зъбите в правилната им позиция или в каквато и да е позиция, и колко време е необходимо на организма, за да постигне този процес. И така, какво представлява процесът на преместване на зъбите? – Никненето на зъбите, което се случва в млада възраст. Никненето е процесът, който се наблюдава, при появата на зъба в устата, до заемането на окончателната си позиция в зъбната арка.

Затова нашите зъби ще бъдат прегледани, след като са поникнали в окончателната си позиция. Ако всичко е идеално, очевидно не е необходима човешка намеса от наша страна и затова не предприемаме терапевтична ортодонтска намеса. Но ако зъбите са криви, защото не са поникнали правилно (срещнали са трудности) и са се появили в устата наклонени, настрани, припокриващи се или на разстояние един от друг и в резултат на това алвеоларната кост демонстрира хипоплазия или хиперплазия (ортодонтоза). Ето защо трябва да се намесим и да се опитаме да предизвикаме придвижване на проблемните зъби, съответстващо на нормалното поникване на зъбите. С други думи, трябва да помогнем на зъбите да никнат по правилния начин.

Съществува ли някаква съвременна технология, която може да предизвика такова разместване? Съществува ли технология, която може да накара зъбите да се движат по начин, подобен на естественото поникване, т.е. технология, която ще премести целия зъб в правилната му позиция от началото на лечението чрез едновременно преместване на корена (частта на зъба, която не се вижда) и коронката на зъба (частта на зъба, която се вижда) до крайната им позиция, т.е. ще продължи нормалното поникване на зъбите? Ако съществуваше такава технология, тя би преместила зъбите за време, подобно на нормалното поникване на зъбите, което, трябва да отбележим, продължава няколко месеца.

Ами, такава технология не само съществува, но и има гръцки произход. Изобретена от професора по ортодонтия, специалист ортодонт Антъни Виазис в Далас, Тексас, САЩ, технологията Fastbraces(R) е истинска Американска иновация, която бележи 30 години предоставяне на продукти, които помагат на зъболекари и ортодонти да изправят зъбите безопасно, бързо и лесно, дори в рамките на 100 дни. Тази технология е популярна както сред децата, така и сред възрастните. Технологията Fastbraces(R) вече е известна в цял свят и се използва от лекари в повече от 50 държави, където успешно са лекувани хиляди пациенти.

Тествани ин витро и ин виво от университети през 90-те години на миналия век (ин витро означава извън клетката в изкуствена среда, която е реконструкция на биологичния модел, докато ин виво означава вътре в клетката при естествени условия), високоефективните ортодонтски брекети (триъгълни брекети) на технологията Fastbraces(R) изправят корените на зъбите към крайната им позиция (ортоерупция, т.е. ортодонтско придвижване, подобно на естественото никнене на зъбите), още от началото на лечението с единична квадратна тел и по този начин възстановяват естествената морфология на алвеоларната кост със зъби в права позиция. Друго предимство на тази технология е намаленият дискомфорт. Всъщност изобретателят никога не е предписвал болкоуспокояващи на хилядите си пациенти.

Технологията Fastbraces(R) е базирана на три нови патента. Два от тези патенти се отнасят до възстановяването на алвеоларната кост и до лечението на гингивит при криви зъби (ортодонтит). Това са знакови патенти, които ще окажат влияние върху начина, по който лекарите в клиниката лекуват ортодонтски аномалии и пародонтални заболявания. Патентованата технология Fastbraces(R) позволява на зъболекарите да разрастват алвеоларната кост около лошо поникналите зъби, за да ги изправят и да избегнат изваждането на зъби, а понякога дори и операция на челюстта. Освен това технологията Fastbraces(R) вече дава възможност на хигиенистите и зъболекарите да диагностицират и лекуват тази хронична форма на гингивит дори за по-малко от 100 дни при добро сътрудничество с пациентите.

Денталните специалисти, предлагащи Fastbraces(R), използват опростен план от 7 стъпки, за да контролират цялото лечение и да осигурят на пациентите си качествен резултат, без да разчитат на спазването на правилата от страна на пациента, както е при ортодонтските брекети. Технологичните брекети Fastbraces(R) се състоят от уникално проектирани брекети, които са естетически прозрачни или метални, и лека гъвкава високотехнологична никел-титаниева тел, предназначена да осигури незабавно движение на корените от началото на лечението, което може да отвори пространства за импланти дори след около 100 дни. Тази технология се преподава на специално място, наречено “Fastbracesuniversity.com Campus” в Далас, Тексас, и на семинари по целия свят. Създаден през 2006 г., този център е известен на хиляди зъболекари по целия свят като мястото, където се провеждат програмите за обучение по технологията Fastbraces(R).

Кой е д-р Евангелос Виазис?

Д-р Евангелос Виазис, брат на изобретателя Антъни Виазис, е завършил стоматологичното училище към Атинския университет в Гърция. Той се класира на пето място на националните изпити за прием в училището по стоматология сред хиляди кандидати в цяла Гърция. През 2000 г. технологията Fastbraces(R) се появява в Европа с голям успех. През януари 2000 г. открива първата си частна практика в Атина, където започва да практикува както обща стоматология, така и ортодонтия. Той поемаше всеки ортодонтски случай и в почти всички случаи успяваше успешно да лекува пациента без изваждане на зъби, а времето за лечение варираше от 3 месеца до около година. Резултатите от извършените от него процедури са толкова впечатляващи, а пациентите му са толкова доволни, че през 2004 г. той взема важното решение да ограничи практиката си само до ортодонтията. През 2011 г. открива втората си практика в Атина, а през 2016 г. – третата. Той е автор и издател на книгата Fastbraces(R) Greece, Atlas of Clinical Cases. Неговата професионална ортодонтска страница във Facebook има над 120 000 почитатели. Като член на международния екип за поддръжка Orthoworld, Евангелос Виазис съветва и обучава зъболекари от цял свят за използването на технологиите Fastbraces(R). Той се е занимавал със случаи, които са публикувани и представени от лектори на Fastbraces(R) по целия свят като примери за това какво може да постигне технологията Fastbraces(R) за пациентите. И накрая, той демонстрира потенциала на технологията Fastbraces(R), особено за лечение на скелетни случаи без челюстна хирургия, което не беше познато до сега.

Евангелос Виазис
Fastbraces
email us here